Na Osnovni šoli Muta skupaj z vami uspešno obvladujemo okužbe s SARS-CoV-2 virusom. Ko zaznamo okužbo učenca ali zaposlenega, ukrepamo po protokolu, ki ga zapoveduje NIJZ. Da pa bi bili pri preprečevanju okužbe tudi v bodoče uspešni, vas še enkrat prosim, da dosledno upoštevate naslednje:

1. Če ima vaš otrok kakršnekoli znake kot so slabo počutje, prehladni znaki, kašelj, vročina, težko dihanje, glavobol, bolečine v mišicah, izguba vonja ali okusa in bolečine v žrelu, MORA OSTATI DOMA IN GA NE POŠILJATE V ŠOLO. Navedeni znaki so lahko znaki okužbe s Covid-19 boleznijo. Starši skrbno spremljate potek bolezni vašega otroka in se o nadaljnjih postopkih zdravljenja posvetujete z zdravnikom.

2. Svetujemo tudi, da učenec opravi testiranje za Covid-19 bolezen, ker le s pozitivnim testom učenca, lahko odredimo karanteno za cel razred. Če ima vaš otrok potrjeno okužbo s SARS-CoV-2, je potrebno izpeljati protokol v skladu z navodili NIJZ-ja. V tem primeru na šoli skupaj z NIJZ-jem določimo čas karantene za sošolce in druge zaposlene na Osnovni šoli Muta, ki so bili v stiku z vašim otrokom. O okužbi učenca nas morate takoj obvestiti, da lahko ukrepamo dalje.

3. Če je vašemu otroku odrejena KARANTENA, to pomeni, da mora ostati doma, da se ne sme družiti z vrstniki in s sorodniki, da z njim ne smete k zobozdravniku, v trgovino, na igrišče …, ampak v času karantene opazujete vašega otroka in nas v primeru zaznane okužbe o tem nemudoma obvestite. Navodila za karanteno na domu so dostopna na spletu https://www.nijz.si/sl/izolacija v poglavju Navodilo za karanteno na domu.

V želji, da bo okužb na naši šoli čim manj in da jih bomo v primeru izbruha, čim prej zajezili, vas prijazno pozdravljam in vas prosim za res dosledno upoštevanje priporočil NIJZ-ja.
                                                                                                                                                             Anita Ambrož, prof.
                                                                                                                                                                   ravnateljica


Dostopnost