1. dan

V ponedeljek, 12.2.2018 so učenci 5. razreda odšli v zimsko šolo v naravi na Ribniško kočo. Zjutraj ob močnem sneženju smo se s kombiji odpravili proti Ribniški koči. Ker cesta ni bila prevozna do konca, smo morali pešačiti do koče. Malo mokri, a zadovoljni smo končno prispeli. Razdelili smo se v sobe in kmalu je sledilo kosilo. Po kosilu smo se odpravili na smučišče. Razdelili smo se v štiri skupine in uživali v pravi zimski idili. Po končanem smučanju smo si izdelali peneče kopalne kroglice. Predavanje je vodila ga. Mira Klemenc. Sledila je večerja in po večerji smo izdelovali pustne maske. Utrujeni smo se odpravili k nočnem počitku.
2. dan
Vstali smo ob 7.00 zjutraj, pospravili sobe in odšli na zajtrk. Po zajtrku smo se odpravili na smučišče, kjer smo se smučali ob pravi zimski idili pri -8 stopinjah. Bili smo malo premraženi, ampak kljub temu so otroci uživali na snegu. Sledilo je kosilu in po počitku smo se zopet odpravili na smučanje. Po smučanju smo se okrepili s krofom in čajem, nato pa zopet na sneg. Otroci so se dričkali po bregu, skakali v globok sneg, delali angelčke in prevale v snegu,… Nato je sledila večerja, po večerji pa smo se našemili in imeli pustno rajanje. Utrujeni od aktivnega dneva smo se odpravili k počitku.
3. dan
Prebudili smo se v čudovito sončno jutro. Opazovali smo pravljično snežno pokrajino ob sončnem vzhodu. Po zajtrku smo se odpravili smučat vse do kosila. Po kosilu so otroci izdelovali srčke za Valentinovo z lepimi mislimi, ki so jih zvečer tudi žrebali in poklonili drug drugemu srček z liziko. Sledilo je zopet smučanje v prelepi naravi. Po smučanju smo se odpravili na kratko malico in čaj, nato pa smo zopet prišli v snežno pravljico. Zunaj se je v trenutku pooblačilo in zopet je začelo snežiti. Nekateri otroci so tekali na smučeh, drugi so se vozili z lopato. Ob 18:00 je prišel policaj Klug predavati o varnosti na smučišču. Sledila je večerja in po večerji je bil žreb srčkov za Valentinovo, ter žreb številk za jutrišnjo smučarsko tekmo. Vsi utrujeni od aktivnega dne, smo se počasi odpravili k počitku.
4. dan

Takole, napočil je predzadnji dan naše zimske šole v naravi. Bil je čudovit, nepopisen sončen dan, ravno pravšnji za smučanje po belih strminah. Otroci so se zelo veselili tekme, saj so se vse dni na to skrbno pripravljali. Dopoldne smo še po-trenirali, po kosilu pa je sledila tekma med vratci. Otroci so se pogumno spustili po belih stminah in kot pravi smučarji drveli med količki. Po večerji  so otroci nestrpno pričakovali rezultate tekme, razglasitev zmagovalcev pa je bila po pravljičnem nočnem pohodu z lučkami. Pred nočnim počitkom pa je sledila še predstavitev kulturnih točk po sobah in zaključni ples. Tako smo utrujeni in polni lepih doživetij in vtisov sladko zaspali.

P.S. Jutri bomo prispeli pred šolsko igrišče okrog 16:30.
5. dan
Zbudili smo se v zadnje jutro. Po zajtrku smo pospravili sobe, spakirali prtljago in nato smo se odpravili smučat po zasneženih strminah. Bil je lep, topel in sončen dan. Po smučanju so se otroci vozili z motornimi sankami in  uživali v adrenalinski vožnji. Sledilo je kosilo in po kosilu še krajši sprehod. Nato smo se s smučmi odpravili po zasneženi cesti do postaje, kjer so nas čakali kombiji. Srečno in varno smo prišli do šole, kjer so otroke pričakali starši. Za vse nas je bila to pravljica, ki se je končala z lepimi spomini. Imeli smo se super-fino-fajn!

Spoštovani starši!

Obveščamo vas, da so učenci 5. razreda varno prispeli v zimsko šolo v naravi (Ribnica na Pohorju).


Dostopnost