V času od 16. do 22. septembra so na naši šoli v okviru projekta Trajnostna mobilnost v OŠ – Gremo peš s kokoško Rozi potekale aktivnosti pod sloganom: Izberi čistejši način prevoza.

Učenci so dan začeli z jutranjim pohodom. Na poti do šole so sproščeno klepetali s sošolci in učitelji. Popolnoma zbujeni in dobre volje so učenci prišli v šolo. V šoli so se aktivnosti nadaljevale.

Učenci 1. triade so se odpravili na pohod po varni šolski poti na Spodnjo Muto, nato po pešpoti ob glavni cesti proti trgovini Tuš, kjer so prečkali glavno cesto. Izognili so se nevarnemu klancu in se mimo spomenika po gozdni poti vrnili na Zgornjo Muto. Cilj pohoda je bil poznavanje varnih in nevarnih poti za pešče ter prometnih znakov in drugih pojmov, povezanih z varnostjo v prometu. Učenci so ustvarjali s kredami na igrišču in parkirišču. Risali so otroke, ki se sprehajajo s psom, se vozijo s kolesi, skiroji … Svoja doživetja so pripovedovali staršem in jih spodbudili, da tudi odrasli spremenijo svoje navade.

Učence so dodatno motivirale karte s kokoško Rozi, ki so jih dobili vsako jutro, če so v šolo prišli peš, s kolesom ali skirojem. Za pet kart so dobili karto z zlatim jajcem.

Naj postane izbira čistejšega načina prevoza način našega življenja. Ne iščimo izgovorov, dokažimo, da zmoremo.

Učiteljica Doroteja Požarnik

Dostopnost