Pa je tudi letos prišel dan, ko so vaši in naši prvošolčki prvič prestopili prag Osnovne šole Muta, kjer jih bodo prihodnjih devet let čakale takšne in drugačne dogodivščine.  

Razreda sta imela sprejem ločeno, 1. a ob 9.00, 1. b pa ob 10.30. Na začetku je šolski ansambel pod vodstvom Mihe Šrimpfa zaigral dve pesmi. Potem je učence skupaj s starši pozdravila ga. ravnateljica in jim zaželela lep začetek šolskega leta. G. župan je poudaril pomembnost upoštevanja ukrepov, prvošolčkom pa zaupal, da se v prvem razredu naučiš največ. Podaril jim je veliko lubenico, ki so jo naslednji dan pojedli pri sadni malici. Nato je policist g. Silvo Izak opozoril na nevarnosti v prometu in na pravila, ki tam veljajo. Za učence 1. in 2. razreda je obvezna rumena rutica. Policist pa bo prišel tudi v šolo in skupaj bomo šli na sprehod, kjer nam bo pokazal, kako se pravilno prečka cesto in kje pretijo nevarnosti, na katere je treba biti pozoren. Sledila je lutkovna igrica Medvedek išče šolsko torbo, ki sta jo uprizorili vzgojiteljici iz vrtca. Po igrici smo se odšli fotografirat pred šolo, kjer se je vsak razred slikal s svojima učiteljicama, go. ravnateljico in njeno pomočnico. Ko so se otroci vrnili k staršem, sta učiteljici povedali še nekaj osnovnih informacij o začetku šolskega leta, o potrebščinah, prehrani, prevozih … Nato sta učence povabili v razred, kjer so jih čakali delovni zvezki in učbeniki, majhna darilca in sladko presenečenje – torta. Starši pa so lahko spili kavo in učence fotografirali v okvirčku, kjer je pisalo moj prvi šolski dan.

Kljub zelo posebni situaciji in določenim omejitvam nam je uspelo in skupaj smo poskrbeli za nepozaben dan – prvi šolski dan.

Zapisala Maruša Hribernik

Dostopnost